Het grote badkamerraadsel: praktisch versus luxe

Een enkele dag zonder werkende badkamer is alles wat de meesten van ons nodig hebben om te beseffen hoe belangrijk ze zijn. Badkamers zijn een absolute noodzaak in elk huis, maar elk huishouden heeft zijn eigen voorkeuren als het gaat om de look en feel van een badkamer. Er zijn massa’s mensen die niets meer waarderen dan een goed ingedeelde, praktische badkamer. Deze “in-en-uit” gebruikers zijn het gelukkigst met een no-nonsense badkamer die voorrang geeft aan functionaliteit boven al het andere, zodat ze hun routines snel kunnen doorlopen en door kunnen gaan met hun dagen.

Aan de andere kant zijn er vele anderen die de badkamer als een mini-oase in huis zien. Deze ‘blijf-en-verwen’-types waarderen een luxe badkamer die een rustgevende sfeer oproept om naast functionaliteit ook gevoel te geven, dus hebben ze een speciale ruimte voor zelfzorg en reflectie.

Er zijn ook mensen die een goed bad gewoon waarderen. Wij groeten hen ook.

De meesten van ons hebben waarschijnlijk een gemengde waardering voor functionaliteit en luxe. Maar als het gaat om uw badkamerrenovatie, helpt het om te overwegen: wie gaat gebruiken welke badkamer. Gasten, kinderen, senioren en zelfs huisdieren hebben hun eigen behoeften als het gaat om de praktische bruikbaarheid en verwennerij van de badkamer. Als u denkt aan een badkamerrenovatie, vindt u hier een overzicht van enkele van de nieuwste praktische en luxe badkamerupgrades die u voor elke badkamergebruiker in elke badkamer in uw huis kunt aanbrengen.

De hoofdbadkamer

Een goede hoofdbadkamer zal het begin van uw dag stimuleren en u ontspannen voordat u naar bed gaat. Hoofdbadkamers hebben meestal alles, dus er komt geen einde aan de upgrades die u aan het verbouwingsproject kunt toevoegen.

De praktische hoofdbadkamer:

Een van de meest verstandige voorzieningen die een grote badkamer kan hebben, is een inloopdouche. Ze nemen minder ruimte in beslag dan een bad, waardoor je er gemakkelijk snel in en uit kunt springen. Maar een inloopdouche alleen is geen garantie voor snelheid, vooral niet als de temperatuur van je douche kieskeurig is. Onderzoek slimme douchetechnologie en zoek naar douchecontrollersystemen die het waterverbruik en de temperatuur kunnen regelen, en wacht nooit meer op de perfecte instelling.

LED-spiegelverlichting is een andere geweldige praktische upgrade voor de badkamer. Ze zijn ongelooflijk duurzaam en gaan lang mee, dus je hoeft niet zo vaak opgeblazen lampen te verdragen. Bovendien geeft LED-verlichting je een veel beter zicht op wat je aan het doen bent, wat betekent dat je geen slangenroutine op de ijdelheid hoeft uit te voeren om je poriën goed te kunnen bekijken.

De luxe hoofdbadkamer:

Als je er de ruimte voor hebt, kun je douchen voor de ochtendspits en een apart bubbelbad om je zorgen weg te nemen na een lange dag. Maar waarom daar stoppen? Als het gaat om het veranderen van uw badkamer in een rustige ontsnapping, is er geen betere plek om uit te geven dan in de master.

Als je op zoek bent naar de hipste luxe badkamerrenovatietrend van 2022, zoek dan niet verder dan de open badkamer. Deze ruimte is zo strak en obstakelvrij mogelijk ontworpen. Overweeg een zwevende wastafel te installeren die de vloer schoon houdt en een verhoogd bad met aan alle kanten voldoende ruimte voor planten, zodat u de ultieme spa-achtige sfeer kunt bereiken. Om het helemaal af te maken, omring je jezelf met gladde natuursteen, matzwarte armaturen en lichtere houten accenten.

De kinderbadkamer

Kinderen zijn rommelig, en als we het durven zeggen, een beetje onhandig. Maar ze groeien ook snel en hun behoeften veranderen net zo snel. Het toevoegen van praktische details aan de kinderbadkamer kan de last van het netjes houden van de badkamer verlichten. Er is ook niets mis met wat luxe voor de kinderen te spikkelen – zolang het maar een merkbaar duurzaam kwaliteit.

De praktische kinderbadkamer:

Een stevige bad-/douchecombinatie is een no-brainer om kinderen te helpen bij de overgang van gecontroleerde badtijd naar hun eigen onafhankelijke badroutine. Er is nog een toevoeging die misschien als een luxe klinkt, maar in feite een zeer praktisch badkamerhulpmiddel is om badkamerdrama te verminderen: dubbele wastafels. Kinderen staan ​​niet bepaald bekend om hun geduld, en rivaliteit tussen broers en zussen kan gemakkelijk een ochtendschema of nachtelijke rust laten ontsporen. De badkamer van uw kind uitrusten met een dubbele wastafel bederft ze niet – het is uzelf redden. Tot ziens, elleboogstoten!

Een andere praktische upgrade van de badkamer voor groeiende gezinnen is het installeren van een uittrekbare opstap in de basis van de ijdelheid. Deze verstandige veiligheidsupgrade maakt het voor kleintjes gemakkelijk om te bereiken wat ze nodig hebben zonder te spannen, en het kan worden opgeborgen zodra ze groot genoeg zijn om het niet nodig te hebben.

De luxe kinderbadkamer:

Lijkt de badkamer van uw kind in het hoogseizoen op een waterpark na het baden? U kunt proberen de spetterende geest van uw kinderen de kop in te drukken (veel succes ermee!), of u kunt de luxe route nemen en een met glas omsloten combinatie van bad en doucheruimte installeren. Met deze geavanceerde upgrade kunnen uw kinderen naar hartelust spetteren terwijl andere badkameroppervlakken droog blijven. Puur genie.

Een andere kleine luxe waar de kinderen dol op zullen zijn, is een verwarmde handdoekbeugel. Soms kan een pluizige warme handdoek een geweldige verleiding zijn voor kinderen die nooit willen dat de badtijd stopt!

De gastenbadkamer

Ah, het gastenbad. Het wordt af en toe schoongemaakt en meer gebruikt door leden van uw huis dan door bezoekers. Denk aan uw typische huisgasten voordat u een stijl voor uw gastenbadkamer kiest. Komen ze van buiten de stad en blijven ze een tijdje of vliegen ze binnen een paar dagen in en uit? Zijn het oude studievrienden? Een gezin met kleine kinderen, of bejaarde grootouders? Houd rekening met de smaak van uw meest frequente bezoekers voordat u de praktische of de luxe route kiest.

De praktische gastenbadkamer:

Uw oudste en jongste gasten, maar ook mensen met beperkte mobiliteit, zullen subtiele veiligheidselementen in de badkamer waarderen. Omdat ze niet gewend zijn om door uw ruimte te bewegen, is het beleefd en praktisch om ervoor te zorgen dat de gastenbadkamer voor iedereen vrij is van mogelijke gevaren. Laagdrempelige douchebakken, antisliptechnologie en inloopdouches zorgen voor gemakkelijk in- en uitstappen. Zorg ook voor wat eenvoudige opbergruimte boven het toilet, zodat het voor gasten duidelijk is waar ze essentiële toiletartikelen kunnen vinden. Voor bezoekers van gevorderde leeftijd helpen een douchebank en handgrepen om valrisico’s te minimaliseren en extra vertrouwen te geven.

De luxe gastenbadkamer:

Wilt u dat uw gasten zich onder uw afdak in de watten leggen, begin dan met een luxe douchekop. Bepaalde douchekoppen kunnen een massage-achtige ervaring bieden, waardoor gasten de stress en vermoeidheid van het reizen kunnen wegspoelen. Als je echt wilt dat je bezoekers zich koninklijk voelen, ga dan voor zowel een vaste als een handdouche, zodat ze de spanning uit die moeilijk bereikbare spieren kunnen halen.

Huisdiervriendelijke wasruimte

Hoewel het technisch gezien geen badkamer is, is het nog steeds een geweldige ruimte om huishoudelijke klusjes aan te pakken waarvoor wat meer bewegingsruimte nodig is. Praktische upgrades voor uw wasruimte zijn onder meer een wasbak om de huisdieren een bad te geven of door modder doordrenkte sportuniformen uit te trekken. Bovendien is geen wasruimte compleet zonder verhoogde opbergruimte waar u schoonmaakchemicaliën buiten het bereik van de kinderen kunt houden.

Als je denkt dat er geen manier is om een ​​wasruimte luxueus te maken, denk dan nog eens goed na. Kledingkast stomende en ontsmettende dressoirs helpen uw favoriete kleding stof- en geurvrij te houden en tegelijkertijd bacteriën, virussen en huismijten te doden.

Bij Re-Bath waarderen we alle badkamergebruikers, ongeacht hun voorkeuren. Waar u ook valt in het “in-en-uit”- of het “blijf-en-verwen”-spectrum, wij kunnen u helpen met uw badkamerrenovatiebehoeften. Re-Bath-oplossingen bieden het beste van twee werelden en alles daartussenin, zodat u elke badkamer in uw huis kunt renoveren met de stijl die u wilt voor het budget dat u nodig heeft. Plan vandaag nog een gratis ontwerpgesprek in met Re-Bath.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Wc-Ontstopper.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart