5 tips voor babyboomers die zich voorbereiden om op hun plaats ouder te worden

Volgens een recent onderzoek van de AARP, 77% van de volwassenen van 50 jaar en ouder thuis willen blijven als ze ouder worden. Een derde van alle deelnemers aan de enquête zei echter dat ze hun huidige woning zouden moeten verbouwen, zodat zij of een geliefde daar kunnen blijven wonen naarmate ze ouder worden. Om Boomers op hun plaats te laten verouderen, hebben ze een bijgewerkte badkamer nodig die aan hun behoeften voldoet.

Volgens de Centers for Disease Control (CDC) is de badkamer het deel van het huis waar volwassenen, ongeacht hun leeftijd, het meest waarschijnlijk letsel oplopen. Een ADA-conforme badkamer kan het mogelijk maken om zelfstandig in uw huis te wonen, maar 79% van de volwassenen van 50 jaar en ouder zou dit moeten doen hun badkamers aanpassen om dit veilig te doen. Hier zijn zeven tips om in gedachten te houden als u geïnteresseerd bent in het upgraden of verbouwen van uw badkamer om op zijn plaats te verouderen:

Aging in place tip #1: Verhoog de mobiliteitsondersteuning

Naarmate we ouder worden, verzwakken onze spieren en wordt ons mobiliteitsbereik steeds beperkter. Om letsel te voorkomen, is het belangrijk om mobiliteitsondersteuning in uw badkamer toe te voegen. Een manier om dit te doen is door toe te voegen handgreep in uw douche en langs de hoofdmuur van uw badkamer voor stabiliteit. Ze kunnen ook dienst doen als handdoekrekken, zodat ze nauwelijks opvallen in het ontwerp, maar ze zullen extra veiligheid bieden voor wanneer je het nodig hebt. Andere updates om de badkamer toegankelijker te maken voor mensen met mobiliteitsbeperkingen zijn:

  • Toiletzittingen op comforthoogte, die het gebruik van het toilet vergemakkelijken. Terwijl standaardtoiletten tussen 15 en 16 inch hoog zijn, zijn toiletbrillen met comforthoogte tussen 17 en 19 inch, waardoor het voor individuen gemakkelijker wordt om op het toilet te gaan zitten en op te staan.
  • Antislipvloeren voor de badkamer, het bad en de douche om evenwichtsverlies te voorkomen.
  • Badbanken kan een goede optie zijn als het optillen van je been een uitdaging is bij het in bad of onder de douche stappen. Badbanken zorgen voor meer stabiliteit en elimineren de noodzaak om op één voet te balanceren. Ze kunnen ook handig zijn onder de douche om uitglijden tijdens het staan ​​te voorkomen.

Ouder worden op zijn plaats tip #2: Installeer helderdere verlichting

Extra verlichting kan donkere hoeken verlichten en potentiële struikelgevaren in uw ruimte benadrukken. Uw badkamer moet plafondverlichting, ijdelheidverlichting en een lamp boven het bad en de douche hebben. Als je in een huis met meerdere generaties woont, overweeg dan om dimmers te installeren zodat de lichten extra helder kunnen zijn voor degenen die het nodig hebben, terwijl andere gezinsleden de lichten kunnen dimmen tot de helderheid die ze kiezen.

Veroudering op zijn plaats tip #3: Upgrade handvatten en hardware

Deurkrukken zijn een betere optie voor oudere personen dan draaigrepen of knoppen. Voor mensen met artritis of beperkte behendigheid in hun handen, zijn de hendels gemakkelijker vast te pakken. Overweeg om de volgende hardware bij te werken voor een betere toegankelijkheid:

  • Deurklink badkamer
  • Wastafelkraan handgrepen
  • Handgrepen voor douche- en/of badkranen
  • Ijdelheidslades, die toegankelijk moeten zijn met stevige metalen handgrepen, in plaats van knoppen of treklipjes

Ouder worden op zijn plaats tip #4: Verbreed deuropeningen

Deuropeningen moeten worden verbreed tot minimaal 32 inch om wandelaars en rolstoelen tegemoet te komen. Als je een avontuurlijke doe-het-zelver bent, kan deze upgrade in een weekend worden voltooid, maar vanwege de complicaties die zich kunnen voordoen, raden we aan een aannemer in te huren. Hier zijn de te volgen basisstappen als je de DIY-route wilt proberen.

Aging in place tip #5: Verander in een inloopbad

Moderne inloopbaden bieden comfort en veiligheid zonder in te boeten aan stijl. Zoek naar opties met verwarmingskussens, jets, snelstromende afvoeren en handgrepen voor extra ondersteuning en comfort. Inloopbaden bieden luxe voor personen van alle leeftijden, dus u kunt uzelf nu trakteren en genieten van de toegankelijkheidsfuncties naarmate u ouder wordt.

Leeftijd op zijn plaats met Re-Bath

Lijkt een van deze upgrades intimiderend om zelf te voltooien? Maak je geen zorgen, Re-Bath is er om je te helpen. Van ADA-conforme armaturen tot antisliptechnologie, Re-Bath biedt een volledige reeks oplossingen voor een doordacht ontworpen badkamer die even veilig als verbluffend is. Wilt u meer weten over het renoveren van uw badkamer met comfort en veiligheid in het achterhoofd? Plan een gratis interieuradvies in.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Wc-Ontstopper.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart