6 strategieën voor blijvende vrede in de kinderbadkamer

Kinderen staan ​​niet bekend om hun deelvaardigheden. Of hun geduld. Of hun bewustzijn. Het is een feit dat kinderen nog veel te doen hebben, vooral als het gaat om de manier waarop ze ruimtes delen.

Tenzij je het geluk hebt om er een te hebben voor elke persoon in je huis, is de badkamer een gedeelde ruimte en zijn kleine badkamers het belangrijkste gebied voor ruzies tussen broers en zussen. Met één onbedoelde elleboogstoot kan de eenvoudige taak om alle tanden te poetsen voor het slapengaan de kinderbadkamer veranderen in een totale gladiatorengevecht.

Het is niet alleen de beperkte ruimte die ze een hotspot maakt voor rivaliteit tussen broers en zussen. Er zijn andere dingen die spanning in de kinderbadkamer kunnen veroorzaken, waaronder:

  • Rommel achterlaten
  • Duurt te lang
  • Gezondheids- en privacykwesties
  • Persoonlijke spullen/toiletartikelen van anderen gebruiken

Een zekere mate van rivaliteit tussen broers en zussen is onvermijdelijk, maar er zijn tal van manieren waarop ouders kunnen helpen het onder controle te houden. Hier zijn onze favoriete tips om het geschreeuw te verpletteren als het gaat om gedeelde en kleine badkamers:

Strategie # 1: maak een badkamerschema.

Houd elke week een snelle familievergadering om ieders schema’s te bekijken. Ontwikkel vervolgens een badkamerschema dat ervoor zorgt dat iedereen de tijd krijgt die ze nodig hebben in de badkamer. Als de schema’s van de kinderen overeenkomen, kun je elke ochtend afwisselen wie het eerst naar de wc gaat om eventuele ruzies over wie mag slapen weg te werken. Als je kinderen een creatieve en artistieke geest hebben, kun je ze betrokken houden door een magnetisch krijtbord te kopen en foto’s van elk gezinslid ophangen om het schema visueler en leuker te maken.

Natuurlijk komen dingen op het laatste moment en kinderen zijn niet zo goed in het onthouden van hun verplichtingen. Het maakt niet uit hoe je besluit je badkamerschema te schrijven, houd het zichtbaar zodat iedereen het altijd kan zien, en check in als er nieuwe verplichtingen opduiken voor het geval er wijzigingen moeten worden aangebracht.

Strategie #2: Houd een badkamerkarwei bij

Laten we eerlijk zijn: zelfs volwassenen reageren pas goed als we zien dat er geen wc-papier is als het te laat is.

Kinderbadkamers kunnen heel gemakkelijk chaotisch worden. Misplaatste items, niet-voorradige benodigdheden en onuitsprekelijke rotzooi achtergelaten voor de volgende persoon kunnen allemaal een vredige ochtend vernietigen.

Veel vechtpartijen kunnen worden vermeden door een badkamerkarwei bij te houden. Leg precies uit welke taken moeten worden gedaan en hoe vaak, en geef uw kinderen een gedeelde verantwoordelijkheid voor het netjes houden van de ruimte, zodat alles is waar het moet zijn. Zorg ervoor dat je de meer onaangename klusjes afwisselt, of er zullen ruzies ontstaan Dat, te. Als een van je kinderen merkbaar rommeliger is dan de anderen, ontwikkel dan een individueel systeem waarin iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen rommel in de badkamer.

Als een badkamerkarweitje te veel gedoe is, kun je ook een heel eenvoudige regel instellen: elke avond voor het slapengaan geeft elk kind de badkamer een controle van 20 seconden om er zeker van te zijn dat essentiële items zijn waar ze moeten zijn voor hun ochtendroutine. Tandenborstel? Controleren. Haarborstel? Controleren. Maak elke avond voor het slapengaan een snelle routine van de checklist, en de ochtenden zullen vrij zijn om op te stijgen.

Strategie #3: Vermenigvuldig je ruimte

Heel vaak maken broers en zussen ruzie over de badkamerruimte omdat er simpelweg niet genoeg van is. Als je ruimte hebt voor een badkamerrenovatie, overweeg dan om een ​​grotere wastafel toe te voegen of een tweede wastafel te installeren. Voor mensen met een kleine badkamer, zoek naar ruimte die niet wordt gebruikt, waar je meer oppervlakte kunt bieden, zoals het verlengen van het aanrecht boven het toilet. Als uw kinderen het bubbelbad zijn ontgroeid, overweeg dan een ombouw van bad naar douche om het vloeroppervlak te openen en congestie te verminderen.

Een andere manier om uw ruimte te maximaliseren, is door een bredere spiegel te installeren en ervoor te zorgen dat er voldoende licht is in meer dan één deel van de kamer. Twee kinderen opeengepakt voor een kleine spiegel is een recept voor een ramp, vooral als een van hen al in paniek raakt omdat die kleine rode stip op hun kin Vast en zeker een zit- en fotodag is morgen!

Strategie #4: Creëer gedeelde en privé opslagruimte

Een andere reden voor discussie is hoeveel ruimte iedereen krijgt voor zijn spullen. De kinderbadkamers hebben een eindeloze voorraad artikelen: handdoeken, badspeelgoed, haardrogers, stijltangen, scrunchies, badspeelgoed, huidlotions, sprays, en hadden we al gezegd dat badspeelgoed?

Help uw kinderen hun ruimte te delen door tal van opbergmogelijkheden te bieden. Overweeg verzonken planken, extra handdoekstangen of haken en een douchemand met duidelijk gescheiden ruimtes voor persoonlijke hygiëneartikelen (of badspeelgoed). Vergeet niet dat hoewel veel items in de badkamer prima zijn om te delen, sommige dat niet zijn. Overweeg om ten minste één opslagruimte te hebben die alleen voor persoonlijke spullen is, zodat er geen discussie is over wie wiens dure lipgloss heeft gebruikt.

Strategie #5: Creëer een zone zonder elektronica

Soms duurt een reis naar het toilet zo lang als nodig is en kun je er niets aan doen. Andere keren zullen mensen echter zonder goede reden blijven hangen. In een recent onderzoek, gaf 69% van de mensen toe hun telefoon in de badkamer te gebruiken. En bijna 75% van de mensen zei dat ze langer in de badkamer doorbrengen omdat ze hun telefoon gebruiken.

Als uw kinderen ruzie maken over hoeveel tijd hun broers en zussen in de badkamer doorbrengen, kan het elimineren van elektronica sommige van die argumenten verminderen. Wanneer je je kleine engel ziet die een tablet vasthoudt, vervang hem dan door een encyclopedie: ze zullen veel minder reden vinden om te blijven hangen, en je zult voorkomen dat de tablet in het toilet valt.

Strategie #6: Scheid de ruimtes

Als je een badkamerrenovatie plant, overweeg dan om de essentiële delen van de badkamer te scheiden, zodat meer dan één kind tegelijk in hun behoeften kan voorzien. Door de ruimte tussen de gootsteen en de douche op te splitsen, bijvoorbeeld, hoeft het kind dat zijn tanden moet poetsen niet te wachten tot degene die onder de douche staat klaar is. Door privacy te bieden op precies de juiste plaatsen en handige voetpaden te bieden zodat ze in en uit kunnen zonder elkaars zaken te verstoren, kunt u ruzies vermijden en uw kinderen meer vrijheid geven om hun eigen routines te beheren.

Afhankelijk van hoe uw badkamer is geconfigureerd, heeft u mogelijk de hulp nodig van een ervaren badkamerrenovator die u kan adviseren over het optimaliseren van uw ruimte. Neem vandaag nog contact op met Re-Bath voor een consult – en moge de vrede voor altijd heersen in de badkamer van uw kinderen.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Wc-Ontstopper.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart