Wereldwijde badkamerontwerptrends om thuis te proberen

Als je graag naar huisrenovatie-inhoud kijkt, of het nu YouTube, TikTok of HGTV is, zou je het badkamerrenovatieproces kunnen starten met de gedachte dat het alleen maar leuk zal zijn. In die video’s en tv-programma’s valt de verbouwer bijna onmiddellijk inspiratie op, materialen zijn gemakkelijk te vinden en geen van hun favoriete decors is uitverkocht of nabesteld. Helaas is het werken aan uw eigen badkamerrenovatie zelden zo eenvoudig.

Voor veel mensen is het moeilijkste om de stijl van hun herontwerp te bepalen. Als je weet dat het tijd is om je badkamer te verbouwen, maar je kunt niet de juiste ontwerpinspiratie vinden, bekijk dan deze vier wereldwijde badkamerdesigntrends om de creatieve sappen te laten stromen!

Wereldwijde designtrend #1: Art Deco

Art Deco, een van de eerste echt internationale stijlen, debuteerde in de jaren twintig van de vorige eeuw. Deze stijl heeft zijn sporen verdiend over de hele wereld, van New York tot Parijs tot Mumbai. Tegenwoordig kent Art Deco een grote heropleving. Veel van India’s trending interieurontwerp is zelfs geïnspireerd op een moderne interpretatie van Art Deco. Je kunt deze jaren ’20-stijl ook zien in veel beroemde wolkenkrabbers zoals het Empire State Building in New York City en het Carbide & Carbon Building in Chicago.

Heldere kleuren, glanzende materialen en herhalende patronen zijn de belangrijkste kenmerken van dit ontwerp. Traditionele Art Deco-badkamers zijn meestal zwart en wit, zwart en roze, of zwart en groen. Gouden hardware, vintage accenten zoals een bad op pootjes en geometrische make-upspiegels maken het geheel compleet Art Deco-look.

Als u echter een badkamerontwerp wilt dat gemakkelijker metAls u zich zorgen maakt over de inrichting van uw huis of als u bang bent dat een overdreven gestileerde badkamer de verkoopwaarde van uw huis kan schaden, zijn er eenvoudigere manieren om Art Deco op te nemen in uw volgende badkamerupgrade. Overweeg om knipogen aan de stijl toe te voegen door een kenmerkende muur met behang te maken, gouden hardware in de douche, wastafel en verlichting te kiezen en vast te houden aan een zwart-wit kleurenschema.

Art Deco

Wereldwijde ontwerptrend #2: Wabi-Sabi

Dit is een Japanse ontwerpesthetiek die de natuur, onvolkomenheden en eenvoud viert. Het is ontwikkeld vanuit de zenboeddhistische filosofie en is gebaseerd op het idee dat niets ooit permanent, perfect of compleet is. Schoonheid zit in de relatie tussen tijd (wabi) en verval (sabi).

Deze interieurstijl viert onvolkomenheden. Natuurlijke kenmerken zoals onbewerkt hout, lichte houtnerf en steen zijn zelden precies hetzelfde, en wat sommigen zouden categoriseren als een fout, zoals een knoop in het hout of verschil in de tinten van de steen, is precies wat Wabi-Sabi viert. Dit ontwerp maakt ook gebruik van een neutraal kleurenpalet en vertrouwt op planten om de ruimte op te fleuren. Textiel met natuurlijke rimpels, zoals linnen, of materialen die op een interessante manier zijn gemanipuleerd, zoals macramé, zijn de weinige decoraties die je in een Wabi-Sabi-ruimte zou kunnen zien. Deze stijl is bedoeld om schoonheid te vinden in unieke natuurlijke materialen en de rust van het buitenleven in een eenvoudige maar verhoogde leefruimte te brengen.

Wabi-Sabi kan worden omarmd zonder de bank te breken voor handgemaakte, unieke luxegoederen. Voeg elementen van dit wereldwijde badkamerontwerp toe aan uw ruimte door middel van een neutraal kleurenpalet, een ruime wastafel om rommel tot een minimum te beperken en stenen vloeren in plaats van traditionele badkamertegels.

wabi-sabi badkamerontwerp
Wabi-Sabi

Wereldwijde ontwerptrend #3: zuidwestelijk

Dit ontwerp is een glorieuze combinatie van de vele verschillende culturen in het Amerikaanse zuidwesten. In een zuidwestelijk ontwerp zie je misschien traditioneel Mexicaans tegelwerk en aardewerk, inheemse tribale ontwerpen (vooral Navajo-textiel) en knipoogt naar het “wilde westen” door middel van leer, verbergtapijten en bontelementen.

Er zijn twee manieren waarop mensen dit ontwerp graag interpreteren: rustiek of modern. In een rustiek zuidwestelijk ontwerp zie je heldere tegels, donkere houtnerf en tapijten met patronen. De vloer is meestal terracotta tegels; afgeronde kenmerken, getextureerde muren en aardetinten komen ook vaak voor, wat doet denken aan adobe-missie-architectuur. Deze blog van The Wow Style heeft veel voorbeelden van: rustieke badkamers in het zuidwesten.

In een modern zuidwestelijk ontwerp wordt meer eenvoud omarmd. In plaats van alle elementen op te nemen die in een rustiek ontwerp worden gebruikt, kiest het moderne zuidwestelijke ontwerp slechts een paar. Er is gekozen voor een lichtere houtnerf in plaats van donkere houtelementen. In plaats van te kiezen voor terracotta vloeren, kun je ook wat terracotta aardewerk in je interieur kiezen. Mexicaanse tegels kunnen als kunst op de muren worden gebruikt, waarbij tegels met neutrale tinten hun plaats innemen op de werkbladen. Een of twee tapijten met patronen kunnen in de ruimte worden opgenomen, en sommige architectonische details of verfkleuren kunnen het allemaal met elkaar verbinden.

Deze moderne badkamer in het zuidwesten die hieronder te zien is, heeft een opvallende douche met roze pleistermuren, knikkend naar elementen van klei en terra cotta, met een tapijt met patronen dat lijkt op traditioneel textiel uit het zuidwesten.

tadelakt roze douche
zuidwestelijk

Wereldwijde ontwerptrend #4: mediterraan

Een stijl geïnspireerd op de landen die grenzen aan de Middellandse Zee, zoals Griekenland, Ibiza en Tunesië, dit ontwerp bevat elementen van het leven aan de kust. De belangrijkste kenmerken van mediterraan design zijn gedurfde kleuren, uitgebalanceerd met neutrale tinten, natuurlijke vezels en het creëren van een naadloze ervaring tussen binnen- en buitenruimtes door open plattegronden en grote ramen.

De mediterrane stijl deelt vergelijkbare motieven met de Southwest-stijl door tegelwerk en textiel met patronen. Maar in plaats van warme kleuren en donkere houtnerven te gebruiken, richt de mediterrane stijl zich op het creëren van heldere, luchtige ruimtes die doen denken aan het strand, en gebruikt tegelwerk en textiel als accentstukken. Hier is een geweldig voorbeeld van een klassieke badkamer in mediterrane stijl.

Als u elementen van mediterrane stijl in uw badkamerontwerp wilt opnemen, houd uw ruimte dan helder en gebruik spaarzaam decoraties. Voeg een vleugje blauw en groenblauw toe om het gevoel van de oceaan te creëren, en kies tussen een Marokkaans tapijt of mediterrane tegels om uw ruimte visueel interessanter te maken. Als u op zoek bent naar een plek om schone handdoeken op te bergen, overweeg dan om een ​​grote rieten mand te kopen om de ruimte samen te binden zonder in te boeten aan functionaliteit.

mediterraan badkamerontwerp
Mediterraans

Creëer uw wereldwijd geïnspireerde meesterwerk met Re-Bath!

Je eigen badkamer helemaal zelf ontwerpen kan overweldigend zijn. Met Re-Bath kunt u rechtstreeks samenwerken met een ontwerpconsulent om de badkamer van uw dromen te creëren, zonder al het zware werk te hoeven doen.

Wereldwijde badkamertrends kunnen op vele manieren uw badkamerontwerp informeren en inspireren. Geïnspireerd raken door het Japanse Wabi-Sabi-design? Het eigentijdse ontwerp van Re-Bath richt zich op strakke lijnen, gedempte kleurenpaletten en natuurstenen muurranden om deze stijl perfect aan te vullen. Ben je meer aangetrokken tot het ontwerp van het zuidwesten? De rustieke verbouwingen van Re-Bath zijn voorzien van donkere houtnerf en warmgekleurde steen die hierbij passen stijl.

Klaar om wereldwijd te gaan in je badkamer? Re-Bath brengt je in slechts een week van start naar verbluffend. Neem contact op met een Design Consultant om vandaag nog aan de slag te gaan!

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Wc-Ontstopper.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart