8 Badkamerontwerptips van de profs

De badkamer is misschien wel de kleinste kamer in uw huis, maar als het gaat om verbouwingen, kunnen de bijbehorende beslissingen overweldigend groot lijken. Van vloer tot plafond, toilet tot bad en alles daartussenin, de keuzes voor badkamerontwerp zijn eindeloos. De ontwerpadviseurs van Re-Bath hebben jarenlange ervaring met het begeleiden van huiseigenaren bij elke beslissing, van het selecteren van armaturen en afwerkingen tot het kiezen van tegelkleuren en ontwerpen. Onderweg hebben ze een aantal slimme ontwerptrucs opgepikt. Hier zijn onze acht beste insider-pro-tips om u te helpen slimme verbouwingsbeslissingen te nemen.

Pro Tip #1 Werk met wat je hebt

Drastische lay-outwijzigingen kunnen leiden tot dramatische budgetverhogingen. Als u binnen een strikt budget werkt – en dat doen de meeste huiseigenaren – kunt u het beste de oorspronkelijke indeling van uw badkamer behouden. Je zult versteld staan ​​hoe anders een badkamer eruit kan zien met nieuwe materialen en armaturen! Als je meer ruimte wilt in een kleinere badkamer, overweeg dan om je bestaande wastafel te verwisselen voor een zwevende variant, of kies er een die in het algemeen kleiner is als je niet elke vierkante centimeter opslagruimte nodig hebt. Door een beetje negatieve ruimte over te laten, zal uw badkamer groter lijken. Badkamerdeuren kunnen ook ruimte in beslag nemen. Zorg ervoor dat de jouwe naar buiten zwaait in plaats van naar binnen, of beter nog, overweeg om een ​​zakdeur te installeren om meer ruimte te besparen.

Pro Tip #2 Maak van armaturen een centraal punt

Armaturen in vintage-stijl zijn een rage, maar originele armaturen in je badkamer uit de jaren 60 tellen niet mee! Hard water, schimmel en meeldauw kunnen zich ophopen in oudere elementen, wat op den duur dure problemen veroorzaakt. Dat gezegd hebbende, oud is het nieuwe … nou ja, nieuw, dus als je geneigd bent, zoek dan naar armaturen die doen denken aan een eenvoudiger tijdperk. Een vintage spekstenen wastafel of glazen deurknop kan een prachtig middelpunt zijn in een moderne badkamer. Als je niet van de vintage sfeer houdt, zijn er tal van andere opties, van traditioneel tot strak en modern. Het mengen van oud en nieuw is het best bewaarde geheim van een ontwerper. Zorg er wel voor dat de afwerkingen zijn complementair.

Pro Tip #3 Wees niet bang om vet te gaan

Het idee dat kleine ruimtes licht of neutraal moeten zijn, is vorig jaar zo geweest (tenzij je je huis gaat verkopen). volg dit advies). Je gebruikt je elke dag. Waarom er niet van genieten? Behang is terug in de schijnwerpers met grillige, prachtige ontwerpen die je badkamer die ‘wauw’-factor kunnen geven en je badkamer uniek kunnen maken. Behang de hele kamer of kies een accentmuur voor een gewaagd, kleurrijk ontwerp. Als je tegel een groot deel van de muren bedekt, kijk dan omhoog! Een donkere verfkleur of juweelkleurige stof op het plafond kan interesse en dimensie aan uw ruimte toevoegen.

Pro Tip #4 Heroverweeg het bad

Niets tegen professionele soakers, maar als uw vierkante meter grote badkuip meer tijd besteedt aan het verzamelen van was dan aan het vasthouden van water, overweeg om het te verwijderen, vooral in de hoofdbadkamer. Een bad dat maar een paar keer per jaar wordt gebruikt (of helemaal niet) is de ruimte die het in beslag neemt niet waard. Gebruik in plaats daarvan die vierkante meters voor een prachtige inloopdouche met een naadloze zitbank en plank. Je zult er veel meer profijt van hebben en je hoeft niet zo hard te werken om het schoon te houden!

Pro Tip #5 Omarm natuurlijk licht

Zonlicht is een natuurlijke stemmingsverbeteraar (wie kan er niet een beetje extra opstaan ​​op een maandagochtend?) en kan van invloed zijn op de manier waarop kleuren eruitzien op verschillende tijdstippen van de dag. Dus, als uw badkamer is uitgerust met een raam, profiteer daar dan van! Verwijder jaloezieën, zonneschermen of gordijnen die voorkomen dat zonlicht de ruimte binnenkomt. Als privacy een probleem is, kies dan voor transparante stoffen die licht doorlaten. Gebruik helder glas in uw douche en plaats spiegels zodat natuurlijk licht kan weerkaatsen en de kamer kan opwarmen. Als uw badkamer geen raam naar buiten heeft, kunt u verlichting installeren die natuurlijk zonlicht nabootst om dezelfde effecten te creëren.

Pro Tip #6 Zie verlichting niet over het hoofd

Met alle keuzes waarmee u te maken krijgt bij het verbouwen van uw badkamer, zijn er sommige die gewoon spannender zijn dan andere. Verlichting is daar niet typisch een van. Het selecteren van een bovenlicht en de juiste lampen voelt als iets dat beter geschikt is voor uw aannemer. Is er een lichtschakelaar? Controleren. Werkt het? Controleren. Maar overweeg voordat u als het ware de schakelaar omdraait, hoe impactvol verlichting kan zijn op uw algehele ontwerp. Accentverlichting voegt diepte toe, sfeerverlichting verlicht en taakverlichting op de juiste plek verbetert de functionaliteit van uw ruimte.

[Read Bathroom Lighting 101.]

Pro Tip #7 Uitspatting (een beetje)

Badkamers zijn een functionele ruimte waardoor ze de laatste kamer zijn waar huiseigenaren aan denken om te verbouwen. Als het werkt, werkt het, toch? Maar badkamers worden ook het meest misbruikt door constant gebruik. Wanneer het eindelijk tijd is om te verbouwen, hebben huiseigenaren de neiging om functie boven vorm te denken en producten en armaturen te selecteren die de klus klaren, maar niet per se veel opwinding brengen. Bij Re-Bath geloven we dat iedereen een badkamer verdient waar ze van houden. Dat betekent niet dat het een fortuin moet kosten of over-the-top designelementen moet bevatten. Maar zou het niet fijn zijn als de ruimte die je elke dag gebruikt iets extra’s zou bieden, zoals een handdoekverwarmer, slimme douchekop, hoogwaardige kraan of vloerverwarming? Veel plezier met het bedenken van ideeën en schaal dan terug en selecteer één element dat je zal doen glimlachen.

Pro-tip #8 Jij doet jou

Wat voor de ene huiseigenaar werkt, werkt niet altijd voor de andere. Onze ontwerpers beginnen elk overleg met het leren kennen van de behoeften en wensen van hun klanten. Gezinnen met jonge kinderen willen misschien veiligheidsvoorzieningen overwegen die gezinnen met tieners niet nodig hebben. En jonge stellen zonder kinderen zijn misschien niet zo geïnteresseerd in de veiligheidsvoorzieningen die lege nesters overwegen om zelfstandig thuis te kunnen blijven. Zoek naar opties die passen bij uw levensstijl en naadloos kunnen worden geïntegreerd in het ontwerp van uw badkamer.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Wc-Ontstopper.com
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart